Niet alles hoeft moeilijk te zijn. Dat denken we wel vaak. Dat iets alleen waardevol is als we er veel energie in hebben gestopt of als het veel geld heeft gekost. Iets wat makkelijk is kan nooit heel waardevol zijn. Maar is dat wel zo?

Ik schrijf best veel en best snel. Dat gaat me relatief makkelijk af. Ik denk daar eigenlijk ook niet zo veel over na. Ik begin gewoon en de woorden volgen bijna als vanzelf. Super makkelijk, super waardevol.

Voor iemand anders is het weer iets heel anders dat gemakkelijk gaat. Ik ken mensen die op een feestje altijd het hoogste woord voeren, overal even een praatje maken en schijnbaar moeiteloos contacten leggen. Dat talent heb ik dan weer een stuk minder helaas.

Of mensen die fantastische kunnen tekenen en ontwerpen, muziek maken of in een paar uurtjes een website in elkaar klussen. Jaloersmakend 😉

Je talenten zijn je gegeven. Dat is een kwestie van geluk.

In het leven en in je business is succes afhankelijk van vele factoren. Je zult je bezig moeten houden met dingen die je makkelijk afgaan en dingen die wellicht wat meer energie kosten. Soms lukken dingen snel en soms hebben dingen tijd nodig. Soms gaat het in één keer goed en soms moet iets een keer of tien overnieuw voordat het werkt.

Succes is niet hetzelfde als geluk. Succes realiseer je door te doen wat nodig is. Dat betekent dat je optimaal gebruik maakt van je talenten maar daarnaast, en misschien wel vooral, ook de moeilijke dingen te doen.

Groeten,

Marcel

P.S. Voor veel coaches en trainers is marketing niet iets wat ze makkelijk afgaat. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitwerken van jouw marketing? Plan dan vrijblijvend een Gratis ‘Morgen Meer Klanten Strategiegesprek’ in met mij. Dan kijk ik graag even met je mee en help ik je op weg. Via de link hieronder kom je rechtstreeks in mijn agenda.

Plan direct een Gratis Strategiegesprek in met Marcel.