Vaak weten we wel wat ons te doen staat om een volgende stap te zetten in ons leven of in onze business. En toch doen we het niet. In veel gevallen heeft dit te maken met angst. Angst om onszelf kwetsbaar op te stellen. Angst om boven het maaiveld uit te steken. Angst om fouten te maken. Angst om te falen.

Angst verdwijnt waar liefde verschijnt!

Al onze angsten komen voort uit een gebrek aan liefde voor onszelf. Als we onszelf onvoorwaardelijk liefhebben dan zijn we niet meer bang om te falen.

Als we liefdevol naar de wereld om ons heen en naar onszelf kijken dan zien we dat iedereen fouten maakt. Fouten maken is niet slecht. Fouten maken zijn een onderdeel van ons leerproces. Fouten maken is niet leuk, maar wel onvermijdelijk en noodzakelijk. Zonder fouten, geen groei.

Angst is een emotie die we liever niet willen voelen. Daarom vermijden we situaties die ons angstig maken liever. We willen de angst niet voelen dus doen we geen dingen die zouden kunnen mislukken.

Wees lief voor jezelf en realiseer je dat je niet je fouten bent maar dat je ze alleen af en toe maakt. Net als iedereen. Je mag trots zijn op je fouten want dat betekent dat je aan het groeien bent!

Zet die stap en kom in actie. Ik hou van jou! Hou jij van jou?

Groeten,
Marcel