“Ik wil het liefst mijn baan opzeggen en 100% met mijn coaching praktijk aan de slag”.

Dat is wat Angela (niet haar echte naam) afgelopen week tegen me zei. Maar ik hoorde in haar stem dat ze er zelf niet echt in geloofde.

Angela coacht jonge projectleiders die tegen een probleem aanlopen. Ze heeft zelf meer dan 20 jaar ervaring in diverse projectmanagement rollen. En is de perfecte persoon om de jonge projectleiders te helpen. Dat is ook wat ze het allerliefste wil doen.

De oorspronkelijke vraag waarmee Angela bij mij kwam was. Hoe vind ik meer klanten voor mijn coaching praktijk. Ze hoopte dat ik haar wat snelle praktische tips kon geven over adverteren op Facebook of dat ze misschien meer aandacht moest geven aan de vindbaarheid van haar website.

Ze wist niet zo goed hoe te beginnen en klanten had ze nog niet. Nou ja, op die ene na dan. Een projectleider die via een oud collega was gekomen. Die had ze snel weer op het goede spoor. Dat was best goed gegaan.

Na 10 minuten was ik er al achter dat dat wat snelle praktische ‘hoe vind ik klanten’ tips niet haar grootste behoefte was. Natuurlijk kon ze wel wat hulp gebruiken bij het opzetten van een marketing strategie.

Maar waar Angela vooral behoefte aan had was het zelfvertrouwen dat ze klanten kon vinden.

Toen ik terugdacht aan dit gesprek moest ik denken aan iets wat Dan Sullivan (een van mijn grote voorbeelden) vaak zegt. Zelfvertrouwen ontstaat door commitment en het dan gewoon gaan doen.

Je kunt dus niet wachten met in actie komen tot je er voldoende vertrouwen in hebt.

Natuurlijk heb ik wel wat tips gegeven. Maar de grootste winst die Angela heeft geboekt is dat ze voor zichzelf de beslissing heeft genomen om 100% te gaan voor haar droom.

Wat ben ik dankbaar dat ik haar op dit pad mag begeleiden.

Fijne dag,

Marcel

P.S. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitwerken van jouw marketing? Plan dan vrijblijvend een Gratis ‘Morgen Meer Klanten Strategiegesprek’ in met mij. Dan kijk ik graag even met je mee en help ik je op weg. Via de link hieronder kom je rechtstreeks in mijn agenda.

Plan direct een Gratis Strategiegesprek in met Marcel.